Binnenkort

Andrè Schuen zingt Schumann, Wolf en Martin

Bariton Andrè Schuen en pianist Daniel Heide geven op dinsdag 16 januari een liedrecital in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. Ze brengen repertoire van Robert Schumann, Hugo Wolf en Frank Martin.

Andrè Schuen. (© Guido Werner)

Van Schumann staat onder meer Liederkreis (opus 24) uit 1840 op het programma, een cyclus op negen gedichten van Heinrich Heine, draaiend om ‘jeugdig lijden’. Het duo vult dat werk aan met een selectie uit andere liedwerken van Schumann, zoals twee van de Vier Gesänge en ‘Du bist wie eine Blume’ uit Myrthen.

Hugo Wolf komt aan bod met zijn Goethe-Lieder, waarvan Schuen er drie zingt. Het programma sluit af met de Sechs Monologe aus Jedermann van de Zwitserse componist Frank Martin. In die cyclus, op teksten van Hugo von Hofmannsthal, komen thema’s als de dood, boetedoening en vergeving naar voren.

De Italiaanse bariton Andrè Schuen, drietalig opgegroeid in Zuid-Tirool, begon zijn muzikale loopbaan op de cello, maar koos uiteindelijk voor een zangstudie in Salzburg. Hij was vier jaar lang lid van het huisensemble van de Oper Graz en maakt momenteel carrière met rollen als Don Giovanni, Figaro en Hamlet. Met Daniel Heide, een Duitse pianist en liedbegeleider, zette hij recent liederen van Schumann, Wolf en Martin op cd.

Het recital van Schuen en Heide begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Opera in de media: week 2 van 2018

Volgend artikel

Royal Opera brengt Rigoletto in bioscoop

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.