Binnenkort

Broers Jussen spelen Carmina Burana

Lucas en Arthur Jussen waren afgelopen zomer al eens te horen in Carmina Burana tijdens de Robeco SummerNights. De komende dagen voeren ze Carl Orffs bekende werk opnieuw uit in Nijmegen, Heerlen en Rotterdam.

Arthur en Lucas Jussen. (© Marco Borggreve)

Carmina Burana van Carl Orff is één van de bekendste composities uit de twintigste eeuw, met name vanwege het openingsdeel, ‘O Fortuna’. Orff schetst in zijn werk, gebaseerd op middeleeuwse teksten, het leven als rad van fortuin.

Tijdens de Robeco SummerNights 2017 brachten Lucas en Arthur Jussen het werk in de oorspronkelijke versie voor vocale solisten, koor, slagwerk en twee vleugels. Die versie is nu weer te horen, maar met een deels andere bezetting.

Het Rotterdam Symphony Chorus en de Academy of Vocal Arts Den Haag verzorgen de koorpartijen, gedirigeerd door Wiecher Mandemaker. Een slagwerkgroep uit het Radio Filharmonisch Orkest zorgt voor de percussie en de bekende zangers Renate Arends (sopraan), Yves Saelens (tenor) en Raoul Steffani (bariton) zingen de solopartijen.

Carmina Burana wordt gecombineerd met twee werken van Johannes Brahms: de Neue Liebeslieder en het Schicksalslied. Daarbij nemen Ellyne Wieringa en Eline de Gast de pianopartijen voor hun rekening.

De musici zijn op 16 februari te horen in Concertgebouw De Vereeniging in Nijmegen, doen op 17 februari Parkstad Limburg Theaters in Heerlen aan en sluiten hun minitournee op 18 februari af in De Doelen in Rotterdam.

Vorig artikel

Schwanewilms en Vignoles geven recital

Volgend artikel

Sampson laat andere kant van Schubert zien

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.