Binnenkort

Sampson laat andere kant van Schubert zien

Sopraan Carolyn Sampson geeft op 20 februari een liedrecital in het Concertgebouw in Amsterdam. Ze zingt minder bekend repertoire van Franz Schubert, begeleid door Joseph Middleton.

Carolyn Sampson. (© Marco Borggreve)

Sampson is een frequente gast in het Concertgebouw. Ze zingt er opera, oratorium en lied. In haar aanstaande liedprogramma laat ze volgens de concertzaal “een ‘andere’, maar niet minder hartstochtelijke” Schubert horen. Haar selectie beslaat niet de grote, bekende liederencycli, maar “een bijzondere keus uit losse liederen en kleine bundelingen”.

Op het programma onder meer liederen op teksten van Mayrhofer en Goethe. Een paar van de titels: ‘Kennst du das Land?’, ‘Gretchen am Spinnrade’, ‘Der König in Thule’ en driemaal ‘Ellens Gesang’. ‘Ellens Gesang III’ is later wereldberoemd geworden als Schuberts ‘Ave Maria’.

Sampson wordt begeleid door de jonge pianist Joseph Middleton, die in januari nog Christopher Maltman begeleidde in de Serie Grote Zangers in het Muziekgebouw aan ’t IJ. “Middleton geldt als erfgenaam van de legendarische begeleider Gerald Moore. Zijn enorme rijkdom aan dynamische nuances en kleurschakeringen bevestigde dat volledig”, schreef Place de l’Opera naar aanleiding van dat recital.

Het optreden van Sampson en Middleton begint om 20.15 uur en vindt plaats in de Kleine Zaal. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Broers Jussen spelen Carmina Burana

Volgend artikel

Gijsbertsen glanst in Strauss-liederen

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.