Binnenkort

Schwanewilms en Vignoles geven recital

Sopraan Anne Schwanewilms en pianist Roger Vignoles geven op zondagavond 18 februari een liedrecital in het Wereldmuseum in Rotterdam. Ze brengen liederen van Strauss en Wolf. Het recital is onderdeel van ‘De Doelen op locatie’.

Anne Schwanewilms. (© Javier del Real)

“Waan uzelf in een chique liedsalon van vroeger!” Zo kondigt De Doelen het recital van Schwanewilms en Vignoles aan. Het vindt plaats in de Balzal van het Wereldmuseum en ademt de sfeer van negentiende-eeuwse liedsalons. Het optreden wordt omlijst met interviews met de musici en een meet & greet. Hapjes en drankjes zijn bij de entreeprijs inbegrepen.

Schwanewilms en Vignoles, beiden grootheden in hun vakgebied, kiezen voor liederen van Richard Strauss en Hugo Wolf. Het thema in hun selectie is: ‘Wer lieben will, muss leiden’. Van Wolf klinken zes delen uit de Mörike-Lieder, van Strauss onder meer ‘Nachtgang’, ‘Das Rosenband’, ‘Die Nacht’ en Drei Lieder der Ophelia.

Het recital begint om 20.15 uur en wordt gepresenteerd door Lex Bohlmeijer. Zie voor meer informatie de website van De Doelen.

Vorig artikel

Cité de l’Opera: Julius, Anna en Carlo

Volgend artikel

Broers Jussen spelen Carmina Burana

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.