Binnenkort

Staatsopera van Tatarstan speelt Zauberflöte

Na eerder dit seizoen door het land te zijn gegaan met Rigoletto brengt de Staatsopera van Tatarstan vanaf 27 februari de klassieker Die Zauberflöte in 32 Nederlandse theaters. Het gezelschap belooft een “Harry Potter-achtige sfeer”.

Promotiebeeld van Die Zauberflöte.

De Staatsopera van Tatarstan verzorgt ieder seizoen minstens twee grote tournees met klassieke operatitels in Nederland. De komende maanden staat de “onverwoestbare” partituur van Mozarts sprookjesopera op de lessenaars van de Oost-Europese musici.

De productie uit Tatarstan draait om “de worsteling tussen goed en kwaad”. Met een “Harry Potter-achtige” setting wil het gezelschap een ideaal decor creëren voor “de vele wonderbaarlijke verwikkelingen met geheime deuren, gevaarlijke opdrachten en goede én kwade toverkrachten”.

De Staatsopera van Tatarstan voert de opera uit met zangers en musici uit eigen huis. De tournee begint op 27 februari in het Parktheater in Eindhoven (al uitverkocht) en doet tot en met 3 april nog 31 theaters aan.

Zie voor meer informatie www.wereldtheater.com.

Vorig artikel

Kirchschlager intrigeert in Muziekgebouw

Volgend artikel

Cité de l’Opera: Carolyn, Bastiaan en Gün

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.