Binnenkort

Astari terug naar haar roots in De Doelen

Sopraan Bernadeta Astari, altvioliste Dana Zemtsov en percussionist Dominique Vleeshouwers gaan op zondag 4 maart op zoek naar hun roots tijdens een concert in De Doelen in Rotterdam. Het programma is een mix van klassieke, moderne en volksmuziek.

Bernadeta Astari. (© Hera Kusyuniansari)

Astari, Zemtsov en Vleeshouwers zijn jonge musici die flink aan de weg timmeren in hun vakgebied. Alle drie hebben ze een interessante culturele achtergrond, die in De Doelen van noten voorzien wordt.

Astari, een sopraan die bekend is van optredens bij onder meer de Nederlandse Reisopera, brengt volksmuziek uit Idonesië mee. Dana Zemtsov werkt samen met jonge Mexicaanse componisten en Vleeshouwers arrangeert liederen van Zoltán Kodály, die zijn Hongaarse wortels representeren.

De centrale vraag in het programma is: wie ben ik? De jonge filosoof Zlatko Valentic draagt bij aan de avond door in de geschiedenis van de filosofie naar antwoorden te zoeken. “Nog nooit hebben Béla Bartók en Jean-Paul Sartre elkaar op zo’n prachtige manier gecompleteerd, noch Jean-Jacques Rousseau en Constantijn Huygens”, belooft De Doelen.

Tijdens het concert komen componisten als Louis Andriessen, Béla Bartók, Igor Stravinsky, Javier Álvarez en Consuelo Velázquez voorbij.

Na afloop is er een meet & greet met de musici. Zie voor meer informatie de website van De Doelen.

Vorig artikel

Seizoen Concertgebouw 2018/2019

Volgend artikel

Verkoop Bayreuther Festspiele van start

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.