Binnenkort

Silbersee begint concertserie rond de stem

Muziektheaterhuis Silbersee begint op donderdag 8 maart een nieuwe serie rondom de stem: Stimmung. Deel één bestaat uit werken van Stockhausen, Fiumara en Oh en wordt uitgevoerd in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam.

Promotiebeeld van Stimmung. (© Pascale Miller / VOZ’Image)

De serie Stimmung gaat over de stem: “haar schoonheid, haar breekbaarheid, de ongekende capriolen die ze kan uithalen en haar vermogen om de ziel in beroering te brengen”. Samenzang en harmonie staan centraal in de reeks concertprogramma’s die Silbersee de komende jaren zal brengen.

Het vertrekpunt is de compositie Stimmung van Karlheinz Stockhausen, dat vijftig jaar geleden tot stand kwam en in 1969 op het Holland Festival te horen was. Zes zangers van Silbersee voeren het uit.

Stockhausens werk wordt gepaard aan recentere composities van de Nederlandse Anthony Fiumara en de Koreaanse Seung-Won Oh. Van Fiumara zijn de Graduales 1 & 2 uit 2007 te horen. Van Oh klinkt Recollection for ChoHee uit 2006, solo’s en duetten op poëzie van de zestiende-eeuwse schrijfster ChoHee.

Romain Bischoff heeft de muzikale leiding in dit eerste deel van Stimmung.

Zie voor meer informatie de website van Silbersee.

Vorig artikel

Kölner Kammerorchester speelt Lo speziale

Volgend artikel

Westbroek zingt Santuzza in Brussel

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.