BinnenkortNieuws

Lied Festival Zeist presenteert derde editie

Het Internationaal Lied Festival Zeist beleeft van 22 tot en met 27 mei zijn derde editie. Het festival staat dit jaar in het teken van Schubert en diens opvolgers Schumann en Wolf. Onder anderen Benjamin Appl, Thomas Oliemans, Christoph Prégardien en Anna Lucia Richter treden op.

Anna Lucia Richter opent het liedfestival in Zeist.

Het Internationaal Lied Festival 2018 bestaat uit twaalf recitals, een mastercourse en een uitgebreid aanbod van educatieve activiteiten in en om de kerkzaal van de Evangelische Broedergemeente in Zeist. De muzikale programmaelementen worden omlijst met workshops, een rondleiding, een film, lezingen en inleidingen.

De rode draad door de programmering van artistiek leider Robert Holl is de romantische poëzie van Eichendorff. Eén van de hoogtepunten is de zelden uitgevoerde cyclus Der Rose Pilgerfahrt van Schumann. Holl voert het werk met een ensemble van jonge musici uit.

Tijdens de zes festivaldagen komen veel gerenommeerde namen uit de liedwereld voorbij. Sopraan Anna Lucia Richter en pianist Gerold Huber openen het festival op 22 mei. Bariton Thomas Oliemans en pianist Malcolm Martineau zingen op 24 mei onder meer Schumanns Liederkreis, terwijl bariton Benjamin Appl en pianist Graham Johnson liederen over de Oriënt uitlichten.

Mezzosopraan Barbara Kozelj en bariton Raoul Steffani geven een gezamenlijk recital, onder begeleiding van Gerold Huber, de bekende tenor Christoph Prégardien brengt met pianist Christoph Schnackertz een Schubert-Schumann-programma en Robert Holl sluit zelf het festival af met pianist Graham Johnson, onder de titel Glaube, Hoffnung und Liebe.

Er is veel aandacht voor jong talent tijdens het festival. In de mastercourse worden zes liedduo’s gecoacht. In Rising Stars-recitals zijn jonge liedzangers in actie te zien en te horen.

Zie voor de volledige programmering en meer informatie de website van het Internationaal Lied Festival Zeist.

Vorig artikel

Wonderfeel start kaartverkoop vierde editie

Volgend artikel

DNO brengt derde Opera Forward Festival

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.