Binnenkort

Roemeense Opera opent met Lustige Witwe

De Roemeense Nationale Opera van Timisoara opent een nieuw jaar van tournees door Nederland met een productie van Die Lustige Witwe van Franz Lehár. De operette wordt 21 keer opgevoerd in diverse theaters.

AfficheLustigeWitwe Sinds 1992 heeft de Opera Nationala Romana Timisoara een stevige traditie opgebouwd van tournees door Nederland. Het gezelschap uit het westen van Roemenië trok vorig jaar bijvoorbeeld rond met producties van Die Fledermaus (de opening van 2009), Il barbiere di Siviglia en Carmen.

Dit jaar mag dus aanvangen met Die Lustige Witwe. De operette van Lehár gaat over de weduwe Hanna Glawari. De ambassadeur van Pontevedro wil koste wat kost haar miljoenen binnen de grenzen van zijn land houden, maar daarvoor moet de weduwe wel met een Pontevedrijn trouwen.

Graaf Danilo Danilowitsch krijgt die opdracht, maar de graaf en Hanna hebben al ‘een verleden’ samen, dus houden ze de boot af. Tótdat ze zichzelf niet meer voor de gek kunnen houden en elkaar de liefde verklaren.

De Roemeense Opera belooft een ‘sublieme operetteshow’, met ‘uitbundige dans en muziek’ en een ‘wervelende enscenering’.

De tournee begint op 13 januari in het Lucent Danstheater in Den Haag. Daarna volgen er tot en met 7 februari nog twintig voorstellingen. Voorafgaand aan de tournee geeft het gezelschap een nieuwjaarsgala in Schouwburg De Kampanje in Den Helder. Zie voor meer informatie de website van Ruud de Graaf.

Vorig artikel

Youtube-portret: Hoge sopranen

Volgend artikel

De Waart dirigeert Der Rosenkavalier in bios

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. Kevin
    7 januari 2010 at 21:25

    The poster looks a bit like LA CONFIDENTIAL. Though I doubt that the production will be anything remotely like that. Sadly.