Binnenkort

Westbroek geeft concert met KCO-musici

Eva-Maria Westbroek en musici uit het Koninklijk Concertgebouworkest verzorgen op zondagmiddag 13 mei een concert in de Kleine Zaal van het Concertgebouw. De bekende Nederlandse sopraan zingt Bergs Sieben frühe Lieder.

Eva-Maria Westbroek.

Eva-Maria Westbroek is dit seizoen artist in residence bij het Concertgebouworkest. In die hoedanigheid is ze meermaals te bewonderen in het Concertgebouw in Amsterdam.

Dit keer laat ze haar liedkunsten horen met de Sieben frühe Lieder, uitgevoerd in de bewerking voor ensemble door Reinbert de Leeuw. Alban Berg schreef de cyclus als student van Arnold Schönberg.

Schönberg komt aan bod met zijn bewerking van de Kaiser-Walzer van Johann Strauss jr. Verder klinkt La maya y el ruiseñor van Granados en het bekende Forellenkwintet van Schubert.

Het concert maakt deel uit van de Close-upserie van het Concertgebouworkest. De serie laat liefhebbers van het orkest in kleine setting kennismaken met individuele musici.

Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Nationale Opera herneemt Hondenhartje

Volgend artikel

Opera in de media: week 19 van 2018

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.