Binnenkort

Westbroek zingt Barber in Concertgebouw

Sopraan Eva-Maria Westbroek zingt op 30 en 31 mei repertoire van Samuel Barber bij het Koninklijk Concertgebouworkest. Gustavo Gimeno dirigeert het orkest tijdens de concerten in het Concertgebouw in Amsterdam.

Eva-Maria Westbroek was eerder deze maand in de Kleine Zaal van het Concertgebouw te zien met een selectie musici uit het Concertgebouworkest.

Eva-Maria Westbroek is dit seizoen artist in residence bij het Concertgebouworkest en in die hoedanigheid vaak in Amsterdam te bewonderen. Eind mei richt ze zich op het vocale repertoire van de Amerikaanse componist Samuel Barber. Ze zingt zijn orkestlied Knoxville: Summer of 1915, “een prachtige evocatie van een voorbije zomer”, aldus het orkest, en verder aria’s uit de opera’s Vanessa en Antony and Cleopatra.

Het oeuvre van Barber wordt door het orkest en maestro Gustavo Gimeno omlijst met instrumentale werken: de ouverture van The School for Scandal (ook van Barber) en de ouvertures The Tempest en Romeo en Julia van Tsjaikovski.

Zie voor meer informatie over de concerten de website van het Concertgebouworkest.

Vorig artikel

Op weg naar Operadagen Rotterdam: deel 3

Volgend artikel

Véronique Gens: een eenheid van spelen

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.