Binnenkort

Spanga laat vier triomfmarsen componeren

Opera Spanga laat in het kader van zijn aanstaande productie van Aida vier nieuwe triomfmarsen componeren. De marsen worden voorafgaand aan de tien voorstellingen van Aida in juli en augustus uitgevoerd.

Scène uit Aida. (© Opera Spanga)

Dit jaar is Leeuwarden culturele hoofdstad van Europa. Opera Spanga sluit daarbij aan door rondom Aida een uitgebreid randprogramma aan te bieden. Onderdeel daarvan zijn de nieuwe triomfmarsen.

De Syrische componist Feras Khouri, tijdens de oorlog naar Nederland gevlucht, schrijft een nieuwe mars voor zijn eigen Syrisch-Nederlandse Mozaïek Ensemble. De gerenommeerde Nederlandse componist Monique Krüs maakt een mars voor het koor van Opera Spanga.

De jonge singer-songwriter Jente Meijer tekent voor de derde nieuwe mars en Floris van Bergeijk, in Spanga bekend van bewerkingen van Falstaff, Don Giovanni en Die Zauberflöte, componeert een mars voor de blazers van Solibrass uit Leeuwarden.

Aida gaat op 24 juli in première en is daarna tot en met 13 augustus negen keer te zien. Zie voor meer informatie de website van Opera Spanga.

Vorig artikel

Angenent debuteert als Sieglinde in Essen

Volgend artikel

Vooruitblik: Salzburger Festpiele 2018

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.