BinnenkortBuitenlands nieuwsNieuws

Luikse opera gaat producties uitzenden

De Opéra Royal de Wallonie uit Luik gaat voor het eerst producties live uitzenden via internet. De aftrap gebeurt met I Capuleti e i Montecchi van Bellini op dinsdag 2 februari. Tickets kosten 4 tot 6 euro.

Het Luikse operahuis heeft een speciale website opgezet waar het de komende tijd bepaalde producties live gaat ‘streamen’, zoals het in internettermen heet. Het project is opgezet in samenwerking met Belgacom en Finale Communication & Events.

Liefhebbers kunnen een online ticket kopen en daarmee één keer de voorstelling zien. Dat kan live, maar het kan ook tot vijf dagen na de live uitzending. Samen met de ticket ontvang je een informatiepakket met biografieën van de artiesten, informatie over de componist en het stuk, het libretto en een discografie van het werk.

De eerste live uitzending staat gepland voor dinsdag 2 februari. Dan kan iedereen via het web meegenieten van Bellini’s opera I Capuleti e i Montecchi, met in de cast onder andere Patrizia Ciofi (Giulietta), Laura Polverelli (Romeo) en Aldo Caputo (Tebaldo).

Na I Capuleti e i Montecchi staan Rigoletto (23 maart) en de double bill Rita ou Le mari battu & Il Campanello di notte van Donizetti (11 mei) op het programma.

Er zijn diverse soorten tickets. Voor 4 euro kun je de opera in Standard Definition bekijken, voor 6 euro in High Definition (betere kwaliteit). Een abonnement voor drie uitzendingen is er voor respectievelijk 10 en 15 euro.

Zie voor meer informatie en voor het bestellen van tickets de website van OperaLive.

Vorig artikel

Witwe gaat lekker ‘lustig’ van start

Volgend artikel

De Munt krijgt minder subsidie

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.