Home » Buitenlands nieuws, Headline, Nieuws

Oper Leipzig speelt alle opera’s van Wagner

Leipzig6 augustus 2018

door

De Oper Leipzig gaat van 21 juni tot en met 14 juli 2022 alle dertien opera’s van Richard Wagner opvoeren. Kaarten voor het Wagnerspektakel kunnen naar verwachting vanaf januari 2019 geboekt worden.

Rienzi staat sinds 2013 op het repertoire van de Oper Leipzig. (© Ralf Martin Hentrich)

De Oper Leipzig werkt momenteel aan een allesomvattende Wagnercyclus: alle titels van de Duitse componist worden op het repertoire van het operahuis gezet, inclusief de jeugdwerken Das Liebesverbot, Die Feen en Rienzi, die Place de l’Opera de afgelopen seizoenen uitvoerig besprak.

In seizoen 2021/2022 voltooit de Oper Leipzig de cyclus. Dat wordt gevierd met een speciaal zomerfestival, ‘Wagner 22′, dat liefhebbers de unieke kans biedt om alle opera’s van Wagner in een tijdsbestek van drie weken te zien. De werken worden in de volgorde van hun wereldpremières uitgevoerd, met uitzondering van Der Ring des Nibelungen, die in de gebruikelijke volgorde te zien is. De voorstellingen worden bezet met grote dirigenten en zangers, belooft het gezelschap.

Niet eerder waren al Wagners opera’s in een dergelijke festivalvorm te bewonderen. Ook niet in Bayreuth. Daar worden de drie jeugdwerken van Wagner op wens van de componist niet opgevoerd.

In november herneemt de Oper Leipzig zijn controversiële Tannhäuser, geregisseerd door Calixto Bieito. In maart volgt een nieuwe enscenering van Der fliegende Holländer, geregisseerd door de Nederlander Michiel Dijkema. In april en mei is de Ring van Rosamund Gilmore tweemaal in zijn geheel te zien.

Zie voor meer informatie de website van de Oper Leipzig.