BinnenkortHeadline

Omroepkoor zingt Italiaanse operakoren

Het Radio Filharmonisch Orkest en het Groot Omroepkoor openen op 2 september het nieuwe seizoen van Het Zondagochtend Concert met een programma vol Italiaanse operakoren. Giancarlo Andretta dirigeert.

Maestro Giancarlo Andretta.

“Luisterrijk, feestelijk en roerend.” Zo kondigen de AVROTROS en het Concertgebouw de eerste aflevering van hun Zondagochtend Concert aan. Centraal staat uiteraard Giuseppe Verdi, de meester van het Italiaanse operakoor. Van hem klinken onder meer het soldatenkoor en het zigeunerkoor uit Il trovatore, het slavenkoor uit Nabucco en de triomfmars uit Aida.

Verder op het programma zijn composities van Rossini, Mascagni, Bellini en Puccini. Zo opent het concert met de ouverture van La gazza ladra. Het koor zingt van Puccini het zoemkoor uit Madama Butterfly. Mascagni is present met het bekende intermezzo uit Cavalleria rusticana, van Bellini wordt de ouverture van Norma uitgevoerd.

Het Zondagochtend Concert begint om 11.00 uur. Zie voor meer informatie en het bestellen van kaarten de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Belcanto Academy speelt Roméo et Juliette

Volgend artikel

Eva-Maria Westbroek in seizoen 2018/2019

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.