Binnenkort

Reisopera en Sonnevanck bewerken L’Orfeo

De Nederlandse Reisopera en jeugdtheatergezelschap Theater Sonnevanck gaan vanaf 21 oktober op tournee met Monteverdi’s opera L’Orfeo. Schrijver en regisseur Daniël van Klaveren bewerkte de opera tot een voorstelling voor kinderen vanaf 8 jaar.

Campagnebeeld van Orfeo.

L’Orfeo is één van de oudste opera’s. Met het werk gaf Claudio Monteverdi het ontstaan van de nieuwe kunstvorm mede gestalte. De opera gaat over de mythe van de musicus Orpheus en zijn onfortuinlijke geliefde Eurydice. Zij wordt door een adder gebeten en overlijdt, hij probeert haar uit het dodenrijk terug te halen, met zijn muziek als wapen.

Daniël van Klaveren maakt van het serieuze werk een “spannende, grappige en ontroerende versie”, aldus Sonnevanck en de Reisopera. Acteur Bart Sietsema en zangeres Merlijn Runia spelen en zingen alle rollen. De muzikale bewerking komt van Christoph Mac-Carty. Hij mengt Monteverdi met rock, jazz en tango. Hij verzorgt tijdens de voorstellingen ook de live-muziek.

Orfeo gaat op 21 oktober in première in Theater Sonnevanck in Enschede. Daarna zijn er openbare voorstellingen in meerdere theaters in het land en besloten voorstellingen op basisscholen. Zie voor meer informatie de website van de Nederlandse Reisopera.

Hieronder de teaser van de voorstelling:

Vorig artikel

Cité de l’Opera: Jonas, Christa en Dima

Volgend artikel

Westbroek live in bioscoop als Minnie

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.