Home » Binnenkort, Buitenlands nieuws

Joyce DiDonato soleert in Luikse opera

Luik16 november 2018

door

Joyce DiDonato geeft op 24 november een concert in de Opéra Royal de Wallonie in Luik. De Amerikaanse mezzosopraan zingt onder leiding van Paolo Arrivabeni repertoire van onder anderen Bellini, Mozart en Berlioz.

Joyce DiDonato. (© Simon Pauly)

De Luikse opera steekt uitgebreid de loftrompet over Joyce DiDonato. Ze is “één van de grootste momenteel actieve operazangers”, aldus het operahuis. “Ze is een moderne, lachende en elegante vrouw. Ze tweet, is actief op sociale netwerken en houdt een blog bij. Ze treedt overal ter wereld op en met fenomenaal succes.”

De gevierde mezzo brengt samen met maestro Arrivabeni en het orkest van de Opéra Royal een zeer divers programma. Na de ouverture van Rossini’s Semiramide zingt DiDonato een fragment uit Stella di Napoli van Giovanni Pacini. Vervolgens voert het concert langs werken van Carafa en Mozart naar het bekende ‘Una voce poco fa’ uit Il barbiere di Siviglia.

Na de pauze verschuift het accent naar de tweede helft van de negentiende eeuw met muziek van Wagner, Berlioz en Bizet. Het programma eindigt met Bellini en Rossini.

Het concert begint om 20.00 uur. Zie voor meer informatie de website van de Opéra Royal de Wallonie.