Nieuws

Masa Spaan nieuwe programmeur Doelen

Masa Spaan is benoemd tot nieuwe programmeur klassiek bij De Doelen in Rotterdam. Ze volgt hoofd programmering Neil Wallace op, die in januari vertrekt.

Masa Spaan.

De afdeling van Neil Wallace wordt na zijn vertrek omgevormd tot een programmateam, waar Masa Spaan deel van gaat uitmaken. “Spaan zal een forse bijdrage leveren aan de ontwikkeling en de uitvoering van het programmabeleid. Daarnaast zal ze zelfstandig programma’s realiseren en contacten onderhouden met het nationale en internationale veld”, aldus De Doelen.

Algemeen directeur Janneke Staarink omschrijft Spaan als iemand die houdt van experimenteren. “Ze denkt buiten de gebaande paden en overbrugt daarmee de afstand tussen musici en bestaand en nieuw publiek.”

Spaan werkte eerder als concertprogrammeur en programmamaker voor onder meer het festival Wonderfeel, Classical:NEXT en het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Ze studeerde viool, muziekwetenschap, filosofie en muziekprogrammering. Haar functie bij De Doelen start op 15 januari 2019.

Vorig artikel

Cité de l’Opera: Gerold, Reinbert en Jamie

Volgend artikel

Gerhaher neemt alle Schumann-liederen op

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.