Binnenkort

Rising Star Olivé te gast in Concertgebouw

Bariton Josep-Ramon Olivé is op woensdag 19 december te gast in de serie Rising Stars van het Concertgebouw. Hij zingt repertoire van onder anderen Schubert, Korngold, Mahler en Strauss.

Josep-Ramon Olivé. (© Julien Lazeau)

De serie Rising Stars is een initiatief van vooraanstaande muziekpodia in Europa. Ze selecteren zes musici/ensembles, die een jaar lang van zaal naar zaal reizen. Dit jaar maakt de Catalaanse bariton Josep-Ramon Olivé deel uit van de selectie. Hij won onlangs de Guildhall Gold Medal en zong operarollen in Valladolid en Barcelona.

Om zijn talent te presenteren, heeft Olivé samen met pianist Ian Tindale een gevarieerd programma samengesteld. Het opent met een paar liederen van liedmeester Franz Schubert, waaronder ‘Du bist die Ruh’ en ‘An die Leier’, en zingt vervolgens de Vier Lieder des Abschieds van Erich Wolfgang Korngold, wiens opera Die tote Stadt momenteel op het programma van de Nederlandse Reisopera staat.

Na Korngold klinkt een cyclus die in het kader van de Rising Stars-serie speciaal voor Olivé gecomponeerd is door landgenote Raquel García-Tomás: Chansons trouvées. De liederen zijn voor het eerst in Nederland te horen.

Van Gustav Mahler zingt Olivé de Lieder eines fahrenden Gesellen en het programma sluit af met vier liederen van Richard Strauss, waaronder ‘Morgen’ en ‘Die Nacht’.

Het recital begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

NBE brengt Purcell-opera (8+) terug

Volgend artikel

Opéra Royal brengt Franse komedie Rossini

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.