Binnenkort

Charkov City Opera op tournee met Aida

Charkov City Opera & Ballet uit Oekraïne gaat vanaf 9 januari door het land met een nieuwe productie van Verdi’s Aida. Een Nederlands artistiek team verzorgt de enscenering en muzikale leiding.

Promobeeld van Aida, van 9 januari tot en met 10 februari te zien in Nederland.

Aida (1871) is groots en intiem tegelijk. De opera draait om een oorlog tussen Egypte en Ethiopië, maar het verhaal wordt gedreven door de driehoeksverhouding tussen de Egyptische legeraanvoerder Radamès, de Egyptische prinses Amneris en de Ethiopische slavin (eigenlijk ook een prinses) Aida. Amneris houdt van Radamès, maar hij houdt van Aida. Als Amneris dat ontdekt, krijgt het verhaal een tragische, Romeo en Julia-achtige wending.

Regisseur Marc Krone heeft met een Nederlands artistiek team een nieuwe enscenering van Verdi’s werk gemaakt bij Charkov City Opera & Ballet, een gezelschap dat frequent door Nederland toert met klassiekers uit het operarepertoire. Krone werkt samen met dirigent Jeroen Weierink, die de muzikale leiding heeft.

De tournee met Aida begint op 9 januari in Theater De Lampegiet in Veenendaal en doet tot en met 10 februari een groot aantal theaters in het land aan. Zie voor de volledige speellijst de website van de Nationale Theaterkassa.

Vorig artikel

Cité de l’Opera: Thijl, René en Erna

Volgend artikel

Netrebko zingt Lecouvreur in bioscoop

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.