Binnenkort

Kozelj en Drake geven recital in Concertgebouw

Mezzosopraan Barbara Kozelj en pianist Julius Drake geven op dinsdag 2 april een liedrecital in het Concertgebouw. Hun programma is “Spaans getint”, belooft de Amsterdamse concertzaal.

Mezzosopraan Barbara Kozelj. (© Andreas Terlaak)

De Sloveense, in Nederland gevestigde Barbara Kozelj heeft de afgelopen jaren een stevige naam opgebouwd. De afgelopen weken was de mezzosopraan te zien in Dangerous Liaisons bij OPERA2DAY.

Samen met Julius Drake, één van de beste liedbegeleiders van dit moment, maakte Kozelj in 2017 een tournee. Nu brengen ze een nieuw programma, waarin Spanje centraal staat.

Het duo brengt onder meer een paar liederen uit het Spanisches Liederbuch van Hugo Wolf, Vier Lieder van Alban Berg en Spaanstalig repertoire van Rodrigo, Granados, Turina, Guridi en Guastavino. Daaronder de Quatro madrigales amatorios, vier liedesmadrigalen op eeuwenoude teksten.

Het recital begint om 20.15 uur en vindt plaats in de Kleine Zaal. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Cornelisse ontwerpt nieuw logo Place de l'Opera

Volgend artikel

Cité de l’Opera: Jamie, Roberta en Edita

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.