AchtergrondBinnenkortBuitenlands nieuwsNieuws

Cité de l’Opera: Lisette, Elly en Floris

Het grote operanieuws leest u dagelijks op Place de l’Opera. Naast dat nieuws is er een voortdurende stroom van berichten via Twitter en andere sociale media. Vaak relevant, soms alleen amusant, maar meestal de moeite waard om er kennis van te nemen. Cité de l’Opera houdt het allemaal voor u bij. Deze week aflevering 187.

Breaking
Het Groot Omroepkoor krijgt per 1 september 2020 een nieuwe dirigent.

And the winner is…
Groot nieuws op Twitter: sopraan Lisette Oropesa bevindt zich sinds gisteren in het aangename gezelschap van onder anderen Lawrence Brownlee, Joyce DiDonato en Renée Fleming als winnares van de Richard Tucker Award 2019.

De sopraan vierde afgelopen dagen triomfen in Brussel, waar ze in een concertante Robert le Diable een “meesterlijke Isabelle” zong.

Anna was even terug
Tijdens het Internationaal Vocalisten Concours 2017 won sopraan Anna Harvey enkele prijzen, waaronder de publieksprijs. Ze is ons land niet vergeten.

Elly over Zeist
Beschermvrouwe Elly Ameling van het Internationaal Lied Festival Zeist vertelt over het belang van het evenement.

Twee Mimì’s
De Canadian Opera Company brengt in de komende productie van La bohème afwisselend twee sopranen op de bühne voor de rol van Mimì. Angel Blue en Miriam Khalil interviewden elkaar over hun werk en de rol in de opera van Puccini.

Eigen lied eerst
“Mensen voelen zich steeds meer aangetrokken tot de muziek van eigen bodem”, is de wat lastig te bewijzen stelling van acteursgroep Wunderbaum. Maar het Nationale Lied staat centraal op twee evenementen tijdens Operadagen Rotterdam.

Olivier voor P&B
De uitreiking van de Olivier Awards in de Londense Royal Albert Hall had bij de categorie ‘Outstandig achievement in opera’ een Nederlands tintje.

Op zomerreis
Wie een riant inkomen heeft, of hard gaat sparen, vindt veel moois komende zomer op de verschillende festivals. Bachtrack maakte een overzicht.

Sponsoring voor zangers
Goede vraag van tenor Michael J. Scott. Maar wat als er binnenkort een Leen Bakker-sopraan of Action-countertenor op de deftige podia verschijnt?

https://twitter.com/MJScott_Tenor/status/1115157586846867456

Floris geprezen
De Nederlandse regisseur Floris Visser boekte afgelopen weekend een succes met zijn regie van Manon in Zürich.

Barbara in Amsterdam
Sopraan Barbara Hannigan leidt LUDWIG en de vocalisten van haar jongtalentprogramma Equilibrium in een uitvoering van Stravinsky’s opera The Rake’s Progress.

Nog meer prijzen
In het Plaza Hotel in New York (overigens niet in het bezit van de sultan van Brunei) werden de Opera News Awards uitgereikt.

Podcast at last
Jááááren nadat Place de l’Opera de Britse Sarah Connolly interviewde in een podcast heeft Wigmore Hall eindelijk de moeite genomen de vermaarde mezzo aan het woord te laten.

No more Brexit
Veel Britse artiesten zijn het gedoe rond Brexit inmiddels aardig zat. Weer eens wat anders dan een foto van Mr. Speaker of demonstranten is dit beeld van sopraan Anna Patalong, die we enkele jaren geleden in Amsterdam troffen.

Vorig artikel

HF begint crowdfunding voor helikopterkwartet

Volgend artikel

Floris Vissers Manon is creatief en diepgaand

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.