Binnenkort

DNO brengt familieopera van Menotti

De Nationale Opera brengt vanaf 3 mei de familieopera De jongen die te snel groeide van Gian Carlo Menotti. De voorstelling gaat over de moed om anders te zijn. In de cast louter Nederlandse zangers.

Tenor Erik Slik zingt de hoofdrol van Poponel. (© Stephan Walzl)

De Italiaans-Amerikaanse componist Gian Carlo Menotti schreef The Boy Who Grew Too Fast voor de OperaDelaware, waar de “eenakter voor jonge mensen” in 1982 in première ging. Ruben van Gogh heeft voor de productie van De Nationale Opera (DNO) een Nederlandse vertaling van het libretto gemaakt.

De jongen die te snel groeide is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en gaat over Poponel, die door zijn klasgenoten geplaagd wordt omdat hij zo lang is. Een professor kan hem weer klein maken, maar dan moet hij zich wel precies zo gedragen als alle andere kinderen. “Het is een opera over erbij horen en anders zijn”, beschrijft DNO.

De opera wordt uitgevoerd door het Nationaal Jeugd Orkest onder leiding van Leonard Evers, het Nieuw Amsterdams Kinderkoor, Nieuw Vocaal Amsterdam en zes Nederlandse solisten. Tenor Erik Slik vertolkt Poponel. Collega-tenor Marcel Reijans is Dr. Klein. Sopraan Maartje Rammeloo kruipt in de huid van Juf Hoop en mezzosopraan Wilke te Brummelstroete zingt Mevrouw Skosvodomonit. Alexander de Jong is Hans Hond en Leonie van Rheden zingt Prof. Miep Meermans. De regie is in handen van Maria Lamont.

De jongen die te snel groeide is op 3 mei tweemaal te zien (15.00 en 19.00 uur) en op 4 mei nog eenmaal (15.00 uur). Op 14 en 15 mei zijn er besloten schoolvoorstellingen. Na afloop van de voorstellingen krijgen de bezoekers een versnapering.

Zie voor meer informatie de website van De Nationale Opera.

Hieronder de trailer van de productie:

Vorig artikel

Butterfly aangrijpend in gestileerde schoonheid

Volgend artikel

Cineast Pleger regisseert Tristan und Isolde

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.