BinnenkortBuitenlands nieuws

Cineast Pleger regisseert Tristan und Isolde

De Munt in Brussel brengt op 2 mei een nieuwe productie van Tristan und Isolde in première, geregisseerd door cineast Ralf Pleger. Tijdens twee van de tien voorstellingen zingt de Nederlandse sopraan Kelly God de rol van Isolde.

Regisseur Ralf Pleger in repetitie voor Tristan und Isolde. (© Simon Van Rompay)

“Een omvattende dialoog van twee geliefden” en “een hymne aan de liefde en aan de dood”. Zo omschrijft de Munt Tristan und Isolde, één van de grootste en beroemdste werken van Richard Wagner. Volgens het Brusselse operahuis sloeg de componist met deze opera nieuwe wegen in op “harmonisch, melodisch en esthetisch vlak”.

Ralf Pleger, bekend van “innoverende muziekfilms”, heeft samen met beeldend kunstenaar Alexander Polzin een nieuw concept voor de opera uitgedacht. Hun streven: “een onderdompeling in de wagneriaanse verbinding van tekst en muziek”. Alain Altinoglu is hun muzikale partner op de bok.

De Munt brengt van 2 tot en met 19 mei tien voorstellingen en heeft daarvoor de hoofdrollen dubbel – en in het geval van Isolde driedubbel – moeten bezetten. Bryan Register en Christopher Ventris zingen Tristan en Nora Gubisch en Eve-Maud Hubeaux zingen Brangäne. De rol van Isolde wordt gedeeld door Ann Petersen, Ricarda Merbeth en Kelly God (4 en 7 mei). Tijdens alle voorstellingen vertolkt Franz-Josef Selig koning Marke en zingt Andrew Foster-Williams Kurwenal. De Nederlandse bariton Wiard Witholt is Melot en Ein Steuermann.

Zie voor meer informatie over de productie de website van de Munt.

Hieronder de teaser:

Vorig artikel

DNO brengt familieopera van Menotti

Volgend artikel

Lorenzo Viotti houdt van avontuur

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.