Binnenkort

Pappano dirigeert KCO in requiem Berlioz

De bekende operadirigent Antonio Pappano is op 3 en 4 mei te gast bij het Koninklijk Concertgebouworkest voor een uitvoering van de Grande messe des morts van Berlioz. Tenor Javier Camarena zingt de solopartij.

Antonio Pappano. (© Musacchio Ianniello / EMI Classics)

Hector Berlioz componeerde zijn ‘grote requiem’ in opdracht van een Franse minister voor de herdenking van de soldaten die tijdens de Julirevolutie in 1830 waren gesneuveld. Het Concertgebouworkest (KCO) zet het werk voor het eerst sinds 1989 op zijn lessenaars in het kader van Dodenherdenking.

De Grande messe des morts is één van Berlioz’ populairste werken en vraagt om een “gigantische orkestbezetting, inclusief vier koperensembles verspreid in de zaal”, aldus het KCO. Antonio Pappano moet de musici én de zangers van het Groot Omroepkoor en het Koor van de Accademia Nazionale di Santa Cecilia in het gareel zien te houden. Voor de troepen staat de Mexicaan Javier Camarena, die momenteel wereldwijd furore maakt in het belcantorepertoire en nu zijn debuut maakt bij het KCO.

Beide uitvoeringen van Berlioz’ dodenmis vinden plaats in de Grote Zaal van het Concertgebouw. Het concert op 3 mei begint om 20.15 uur, het concert op 4 mei om 21.00 uur.

Zie voor meer informatie de website van het Koninklijk Concertgebouworkest.

Vorig artikel

Lorenzo Viotti houdt van avontuur

Volgend artikel

Opera in de media: week 18 van 2019

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.