Binnenkort

Reisopera te gast op de Zwarte Cross

De Nederlandse Reisopera verzorgt op 20 juli een workshop en een optreden op festival de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. De workshop wordt gegeven door mezzosopraan Karin Strobos en regisseur Laurence Dale.

Laurence Dales productie van Il barbiere di Siviglia dateert uit 2013 en wordt in september en oktober hernomen. (© Marco Borggreve)

“Niks is onmogelijk!” stelt de Reisopera in zijn aankondiging van het evenement, dat die leus als thema heeft. Niet eerder was het operagezelschap te gast op de Zwarte Cross, een festival in de Achterhoek met motorcross, muziek, stunts, theater, humor en ander spektakel. Het festijn trok vorig jaar 220.000 bezoekers.

Op 20 juli om 11.00 uur geeft de Reisopera op buitenpodium Theaterweide een voorproefje van zijn aanstaande productie van Il barbiere di Siviglia. Regisseur Laurence Dale, die de enscenering in september voor zijn rekening neemt, bewerkt de opera van Rossini tot Il piccolo barbiere: 45 minuten met het beste uit de opera. Mezzosopraan Karin Strobos (Rosina), bariton German Olvera (Figaro) en tenor Mark Milhofer (graaf Almaviva) voeren de selectie uit, begeleid door Will Shaw op de piano.

Om 14.45 uur volgt in Theatro Obscura een workshop opera zingen. Karin Strobos, Laurence Dale en Will Shaw treden daarvoor nogmaals aan. “Je hoeft niet te kunnen zingen, maar het helpt wel”, stelt de Reisopera.

Zie voor meer informatie over het festival www.zwartecross.nl.

Vorig artikel

Cité de l’Opera: Saioa, Jakub en Björn

Volgend artikel

Het seizoen 2019/2020 van OPERA2DAY

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.