BinnenkortNieuws

Nationale Opera & Ballet houdt open huis

Nationale Opera & Ballet opent op zaterdag 14 september zijn deuren om mensen kennis te laten maken met de wereld van opera en ballet. Het open huis duurt van 11.00 tot 16.00 uur en is gratis toegankelijk.

Nationale Opera & Ballet in Amsterdam. (© Luuk Kramer)

Al om 10.30 uur zijn er diverse muzikale verrassingen te horen op het plein voor het Amsterdamse theater, met onder meer een optreden van een trombone-ensemble van het Conservatorium van Amsterdam. Om 11.00 uur gaan de deuren open en kan men een kijkje achter de schermen van het grootste operahuis van Nederland nemen.

In het theater zijn gedurende dag optredens van onder meer het Nieuw Amsterdams Kinderkoor (het vaste kinderkoor van DNO), De Nationale Opera Studio en het Koor van De Nationale Opera te beleven. De talenten van de studio brengen stukken uit Così fan tutte, het DNO-koor zingt fragmenten uit Cavalleria rusticana, onderdeel van de double bill die momenteel bij DNO te zien is.

Naast de optredens kunnen bezoekers over het toneel lopen en de toneeltechniek en verschillende decors van dichtbij bekijken. Er zijn tentoonstellingen, de ateliers zijn open en er worden technische rondleidingen gegeven.

Zie voor meer informatie over het open huis de website van Nationale Opera & Ballet.

Vorig artikel

Cité de l’Opera: Rosina, Doris en Claire

Volgend artikel

Matinee opent met Francesca da Rimini (2x)

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.