BinnenkortBuitenlands nieuwsNieuws

Cité de l’Opera: Sonya, Rolando en Marc

Het grote operanieuws leest u dagelijks op Place de l’Opera. Naast dat nieuws is er een voortdurende stroom van berichten via Twitter en andere sociale media. Vaak relevant, soms alleen amusant, maar meestal de moeite waard om er kennis van te nemen. Cité de l’Opera houdt het allemaal voor u bij. Deze week aflevering 211.

Prijskoor
Het koor van de Staatsoper Stuttgart ontving voor de twaalfde maal de prijs voor het beste koor van Duitsland van het blad Opernwelt. Het lijkt daarmee een “abonnement te hebben op succes”, zegt de SWR.

Tussen Jumbo en Carglass
De Nederlandse Reisopera is druk met de voorbereiding op de tournee van Il barbiere di Siviglia. Er is deze keer zelfs een campagne in de Ster-reclame.

Mistig
De ‘affaire’ Domingo raakt ook de New Yorkse Metropolitan Opera. Daar sprak directeur Peter Gelb afgelopen zaterdag met een aantal van zijn medewerkers over de positie van Plácido Domingo bij de Met. NPR kreeg van enkele aanwezigen informatie uit de bijeenkomst.

Er kwam meteen commentaar op de melding van Gelb.

Hogwood
Het is vandaag vijf jaar geleden dat Christopher Hogwood overleed. Hij maakte met zijn Academy of Ancient Music onder meer opnamen van verschillende Mozart-opera’s en vocale theaterwerken van Henry Purcell.

Sonya geprezen
Bij Harmonia Mundi verscheen de Salzburger Festspiele-productie van Monteverdi’s L’incoronazione di Poppea met Sonya Yoncheva – en trouwens ook met tenor Marcel Beekman. De reacties zijn positief.

Jong talent
Als je in de buurt van Glyndebourne woont, jong bent en zangaspiraties hebt, zit je goed. Het bezit van een mannenstem is een vereiste.

Jonger talent
In de regio Enschede zit je ook goed als je jong bent en vocale plannen hebt.

Belcanto zonder zingen
En als je geen stem of geen vocale ambities hebt, kun je altijd nog meedoen bij Rolando Villazón in een Bellini-opera.

Lijstje Pjotr
De aria ‘Kuda, kuda’ staat erop, evenals de briefscène van Tatjana uit Jevgeni Onegin, door Anna Netrebko. De lijst op Spotify laat het genie in al zijn facetten horen.

Terugkijken naar boven
In september 1964 werd het nieuwe plafond van de Opéra Garnier onthuld. Het werd geschilderd door Marc Chagall.

Lippen schweigen
De pr van de Komische Oper in Berlijn schiet soms wat door.

Vorig artikel

Antony Hermus in seizoen 2019/2020

Volgend artikel

Domingo verlaat de Metropolitan Opera

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.