BinnenkortNieuws

DNO brengt laatste reprise Audi’s Walküre

De Nationale Opera herneemt vanaf 16 november Pierre Audi’s productie van Die Walküre, “nu écht voor de allerlaatste keer”, aldus het Amsterdamse operahuis. Marc Albrecht dirigeert en Eva-Maria Westbroek zingt de rol van Sieglinde.

Scène uit Die Walküre bij De Nationale Opera (vorige speelreeks). (© Marco Borggreve)

In 2014 werd de complete Ring des Nibelungen in de enscenering van Pierre Audi voor het laatst uitgevoerd bij De Nationale Opera (DNO). Voor Die Walküre blijkt het nu toch niet helemaal de laatste keer te zijn geweest: de productie van deel twee uit de Ring mag nog één keer terugkeren. DNO noemt het “het meest aansprekende deel uit de Ring” en roemt de regie van Audi als “legendarisch”.

In Audi’s productie maakt het Nederlands Philharmonisch Orkest onderdeel uit van het toneelbeeld. Dit keer staan de musici onder leiding van de eigen chef, Marc Albrecht, die voor het eerst Die Walküre dirigeert.

De cast telt grote namen. Naast Eva-Maria Westbroek als Sieglinde zijn onder anderen Michael König (Siegmund), Stephen Milling (Hunding), Iain Paterson (Wotan), Martina Serafin (Brünnhilde) en Okka von der Damerau (Fricka) te zien.

Die Walküre gaat op 16 november in première en is tot en met 8 december zeven keer te zien. Vier voorstellingen zijn al uitverkocht. Zie voor meer informatie over de productie en de mogelijkheid om eten te bestellen voor de lange voorstellingen de website van De Nationale Opera.

Hieronder de trailer van de productie:

Vorig artikel

Orkest uit Lviv op tournee met Carmina Burana

Volgend artikel

Annemarie Kremer zingt Isolde in Karlsruhe

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.