BinnenkortNieuws

Sampson geeft recital in Concertgebouw

Sopraan Carolyn Sampson en fortepianist Kristian Bezuidenhout geven op dinsdag 26 november een recital in het Concertgebouw in Amsterdam. Ze brengen muziek van bekende en onbekende componisten uit de achttiende eeuw, onder wie Mozart en Haydn.

Carolyn Sampson. (© Marco Borggreve)

Carolyn Sampson is een graag geziene gast in het Concertgebouw. Sterker nog, weinig zangers zijn vaker in de Grote en Kleine Zaal te horen als de Britse sopraan. Ieder jaar is er wel van haar zang te genieten. Vorig jaar zong ze solo’s in een mis van Mozart en het requiem van Brahms en gaf ze een recital met Schubert-liederen. In de jaren ervoor was ze de ster in uitvoeringen van Orlando, Semele en Dido and Aeneas en gaf ze meerdere recitals.

In haar nieuwste programma met fortepianist Kristian Bezuidenhout richt Sampson zich op de achttiende eeuw, met Mozart en Haydn als kopstukken, maar ook muziek van Carl Philipp Emanuel Bach, Wolff en Fleischer. Van wonderkind Mozart klinken onder meer ‘Das Lied der Trennung’, ‘An Chloe’ en ‘Abendempfindung’, van Haydn zingt de sopraan de melodramatische cantate Arianna a Naxos, een monoloog van de godin van de passie, die zelf weinig geluk in de liefde kent.

Bezuidenhout begeleidt Sampson op de fortepiano en vult de vocale werken aan met instrumentale werken van bijvoorbeeld C.P.E. Bach, zoon van J.S. Bach.

Het recital begint om 20.15 uur. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Vorig artikel

Cité de l’Opera: Margreet, Ben en Allan

Volgend artikel

YouTube-portret: Vier letzte Lieder

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.