BinnenkortNieuws

Bartoli vertolkt Farinelli in Concertgebouw

Cecilia Bartoli geeft op dinsdag 10 december een concert in het Concertgebouw in Amsterdam. Ze wijdt haar programma aan de beroemde castraat Farinelli. Les Musiciens du Prince – Monaco begeleidt.

Cecilia Bartoli met Les Musiciens du Prince. (© Alain Hanel/OMC)

Op 6 december presenteert de wereldberoemde mezzosopraan Cecilia Bartoli een nieuw album: Farinelli, een uitgave met haar langjarige partners Il Giardino Armonico en dirigent Giovanni Antonini. De cd draait om castraat Farinelli, die met zijn hoge stem en fabelachtige techniek een legende werd en een fortuin bij elkaar zong. Bartoli duikt in zijn kunst met muziek van onder anderen Händel, Porpora en Giacomelli.

In het Concertgebouw brengt Bartoli een programma dat gebaseerd is op de cd, echter niet begeleid door Il Giardino Armonico, maar door haar eigen barokorkest Les Musiciens du Prince uit Monaco. In 2017 was ze ook met dat orkest in het Concertgebouw te horen, toen in Rossini’s komedie La Cenerentola. Net als toen leidt Gianluca Capuano de musici.

Het concert begint om 20.15 uur. Er zijn op het moment van schrijven nog een paar kaarten. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Hieronder een clip over het album Farinelli:

Vorig artikel

Cité de l’Opera: Philip, René en Julia

Volgend artikel

Isabel Leonard: “Angelina personifieert hoop”

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.