Binnenkort

Opera in de media: week 1 van 2020

Iedere week maakt Place de l’Opera een keuze uit het aanbod van opera en aanverwante muziek op radio, tv en internet. In week 1 van 2020 (28 december – 3 januari), in een iets gewijzigde opzet, aandacht voor de live-uitzending van La Cenerentola bij De Nationale Opera en voor tweehonderd jaar Offenbach op Arte.

Zaterdag 28 december

Scène uit La Cenerentola bij De Nationale Opera. (© DNO 2019 / Matthias Baus)

NTR Opera Live (19.00 uur op NPO Radio 4): La Cenerentola van Rossini. Met Cecilia Molinari en Lawrence Brownlee in de hoofdrollen. Live vanuit Nationale Opera & Ballet in Amsterdam. Dirigent: Daniele Rustioni.

Opera on 3 (19.30 uur op BBC Radio 3): vanuit het Royal Opera House in Londen klinkt de opera Death in Venice van Britten. In de hoofdrollen Mark Padmore en Gerald Finley. Het koor en het orkest worden geleid door Richard Farnes.

StaatsoperTV (19.30 uur op www.staatsoper.de): nieuw werk van Hans Abrahamsen met onder anderen Barbara Hannigan en Rachael Wilson. Regie door Andreas Kriegenburg, Cornelius Meister dirigeert.

Zondag 29 december

Spiegelzaal (10.00 uur op NPO Radio 4): met onder anderen Marc Pantus en Daan Boertien.

Arte TV (14.55 uur op www.arte.tv): naar aanleiding van de tweehonderdste geboortedag van Jacques Offenbach een documentaire over zijn loopbaan, gevolgd door een enscenering door Michel Fau van La belle Hélène. In de hoofdrol: Julie Robard-Gendre.

Nieuw op YouTube

Ah, ah!
Een blik achter de schermen van de Metropolitan Opera, waar Akhnaten van Glass werd voorbereid.

Dinsdag 31 december

NTR Avondconcert (19.00 uur op NPO Radio 4): als eerbetoon aan Jessye Norman een opname van Verdi’s requiem uit 1981 in de Herkulessaal in München, met onder anderen Jessye Norman, Agnes Baltsa en José Carreras. Het koor en het orkest van de Beierse omroep staan onder leiding van Riccardo Muti.

StaatsoperLive (19.00 uur op www.staatsoperlive.com): Johann Strauss’ Fledermaus met dirigent Nicholas Carter in een regie van Otto Schenk. Solisten zijn onder anderen Adrian Eröd, Laura Aikin en Margarita Gritskova.

Donderdag 2 januari

BBC Afternoon Concert (15.00 uur op BBC Radio 3): Verdi’s Otello vanuit de Wiener Staatsoper. Solisten zijn onder anderen Aleksandrs Antonenko en Olga Bezsmertna. Dirigent is Myung-Whun Chung.

Vorig artikel

Opera van het Jaar 2019: aus LICHT

Volgend artikel

Het duet van John Osborn en Lynette Tapia

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.