BinnenkortBuitenlands nieuwsNieuws

Cité de l’Opera: Jan, Diana en Karita

Het grote operanieuws leest u dagelijks op Place de l’Opera. Naast dat nieuws is er een voortdurende stroom van berichten via Twitter en andere sociale media. Vaak relevant, soms alleen amusant, maar meestal de moeite waard om er kennis van te nemen. Cité de l’Opera houdt het allemaal voor u bij. Deze week aflevering 225.

Sneeuwopera
In München zijn ze trots op de première van The Snowqueen van de Deen Hans Abrahamsen

Happy New Year
Het tachtigste nieuwjaarsconcert van de Wiener Philharmoniker wordt dit jaar in meer dan negentig landen uitgezonden. Bij ons doet ook de radio mee en daarvoor ging De ochtend van Vier-presentator Margriet Vroomans op onderzoek uit.

Leef!
Je moet wel wat meemaken om over te kunnen zingen. We adviseren jonge vocalisten een wandeltocht langs de sneeuw, bij een beek en met kraaien. Maar pas op als je in de verte een draailier hoort.

Gesprek met Jan Raes
“Ik pleit ervoor dat elke Vlaming eens een jaar in Nederland gaat werken. Dat is heel zinvol, ik heb er veel geleerd. Nederlanders zijn marketeers, soms bluffers, zelfverzekerde verkopers.”

Podcast
Achter de schermen van Opera Holland Park, met onder anderen Anna Patalong.

Work in progress
Ontwerper Gary McCann kwam al eens aan het woord op Place de l’Opera bij de première van Der fliegende Holländer, waarvoor hij het decor ontwierp. Hij stopte met Twitter, maar heeft een aan te bevelen Instagram-account @gmtheatredesign. Hij maakte de decors voor Bruid te Koop!

Feest
Geen oliebollen, geen Claudia maar Anna, en geen Youp maar Yusif op het nieuwjaarsbal van de Met.

Happy Birthday
Diana Damrau, die met oudjaar moet werken in Berlijn, feliciteert collega Antonio Pappano. De dirigent werd 60.

Muzikale nieuwjaarsduik

Cheers
We geven Karita Matilla het laatste woord in Cité in 2019. Ze zegt in het Fins: als je je zonnebril opzet, zie je de lege glazen niet.

Vorig artikel

De tien mooiste interviews van 2019

Volgend artikel

Gelukkig nieuwjaar, operaliefhebbers!

De auteur

François van den Anker

François van den Anker

François van den Anker is muziekjournalist. Hij doet verslag van de wereld van opera en lied met interviews, reportages en podcasts.