BinnenkortNieuws

Charkov City Opera op tournee met Nabucco

Charkov City Opera & Ballet gaat vanaf 15 januari op tournee met Verdi’s vroege werk Nabucco. Een Nederlands artistiek team is verantwoordelijk voor de enscenering, Jeroen Weierink dirigeert.

Scène uit Nabucco. (© Charkov City Opera & Ballet)

Met Nabucco brak Giuseppe Verdi door. De opdracht van de Scala in Milaan was een doorslaand succes, waarbij het koorwerk ‘Va, pensiero’ uitgroeide tot één van de bekendste melodieën aller tijden.

Nabucco is gebaseerd op een Bijbelverhaal en draait om koning Nabucco en zijn strijd tegen de Joden. Centraal staan, naast de koning, zijn dochters Fenena en Abigaille, die beiden verliefd zijn op Ismaele.

Charkov City Opera & Ballet is regelmatig te gast in Nederland met bekende titels uit het operarepertoire. Het Oekraïense gezelschap, sinds 2018 het eerst private operahuis van Oekraïne, produceert de bekende werken met een Nederlands artistiek team en onder muzikale leiding van Jeroen Weierink.

De tournee begint op 15 januari in Sneek en doet tot en met 9 februari een groot aantal theaters in Nederland aan. Zie voor alle details de website van de Nationale Theaterkassa.

Vorig artikel

Westbroek te gast op Opera Forward Festival

Volgend artikel

Kelly God en Roger Braun geven liedrecital

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.