Nieuws

Westbroek te gast op Opera Forward Festival

De Nationale Opera brengt tijdens het Opera Forward Festival in maart twee voorstellingen van Die sieben Todsünden van Kurt Weill, met sopraan Eva-Maria Westbroek en actrice Anna Drijver in de hoofdrollen. Dat maakte het Amsterdamse operahuis dinsdag bekend.

Eva-Maria Westbroek. (© Fazil Berisha)

Het ‘ballet chanté’ Die sieben Todsünden van componist Kurt Weill en schrijver Bertolt Brecht is een satirisch muziektheaterwerk over twee zussen uit Louisiana, die zeven Amerikaanse steden bezoeken en in elke stad in aanraking komen met een andere hoofdzonde.

In het kader van zijn jaarlijkse Opera Forward Festival (OFF) presenteert De Nationale Opera (DNO) een nieuwe productie van het werk. Regisseur Ola Mafaalani, jarenlang directeur van het Noord Nederlands Toneel, maakt de regie. De Vlaamse schrijver Dimitri Verhulst verzorgt een voorwoord voor het stuk en ontwerper André Joosten maakt live tijdens de voorstelling een schildering.

Muzikaal wordt de productie geleid door dirigent Markus Stenz, die gaat samenwerken met ensembles van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag en Codarts Rotterdam.

De zussen, Anna I en Anna II, worden vertolkt door twee bekende Nederlandse theaterartiesten: de wereldwijd veelgevraagde sopraan Eva-Maria Westbroek en de actrice Anna Drijver, bekend van onder meer de film Komt een vrouw bij de dokter en recent de tv-series Undercover en Nieuwe buren. Drijver werkte eerder samen met Mafaalani.

Die sieben Todsünden is op 20 en 22 maart te zien in Nationale Opera & Ballet. Zie voor meer informatie de website van het Opera Forward Festival.

De rest van de programmering van het festival werd al eerder bekendgemaakt en bevat titels als Ritratto, Aufstieg und Fall der Stadt Mahagonny, Das Jagdgewehr en Een lied voor de maan.

Vorig artikel

Opname oerversie Le Willis stelt teleur

Volgend artikel

Charkov City Opera op tournee met Nabucco

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.