BinnenkortNieuws

Lilian Farahani zingt Susanna in Nancy

Sopraan Lilian Farahani zingt vanaf 31 januari de rol van Susanna in een productie van Le nozze di Figaro bij de Opéra National de Lorraine in Nancy. De nieuwe regie is van de hand van James Gray.

Lilian Farahani. (© Maurice Lammerts van Bueren)

Het werk van de Franse schrijver Pierre Beaumarchais krijgt veel aandacht in het huidige seizoen van de Opéra National de Lorraine. Zijn beroemde komedies Le Barbier de Séville uit 1775 en Le Mariage de Figaro uit 1778 zijn beide als opera te beleven, in de versies van respectievelijk Rossini en Mozart. Rossini’s Barbiere di Siviglia staat van 26 juni tot en met 3 juli op het programma, Mozarts Nozze di Figaro is vanaf 31 januari te beleven.

De Nederlands-Iraanse sopraan Lilian Farahani was in 2017 al eens te gast in Nancy voor de rol van Carolina in Il matrimonio segreto en keert nu terug voor de hoofdrol van Susanna, de verloofde van Figaro, die heel wat verwikkelingen moet doorstaan – en moet sturen – voordat ze met Figaro kan trouwen.

Figaro wordt vertolkt door Mikhail Timoshenko. De andere hoofdrollen worden gezongen door Huw Montague Rendall (graaf Almaviva), Adriana Gonzalez (gravin Almaviva) en Giuseppina Bridelli (Cherubino). Regisseur James Gray en dirigent Andreas Sperling vormen het artistieke duo.

Er zijn van 31 januari tot en met 9 februari vijf voorstellingen. Zie voor meer informatie de website van de Opéra National de Lorraine.

Lilian Farahani vervolgt haar seizoen met Poème de l’amour et de la mer van Chausson bij het Symfonieorkest Bellitoni (15, 16, 17 mei) en een nieuwe productie van Rusalka bij De Nationale Opera in Amsterdam (6 t/m 28 juni). Zie voor meer informatie de persoonlijke website van Lilian Farahani.

Vorig artikel

Reisopera kneedt L'Orfeo tot gesamtkunstwerk

Volgend artikel

Homoki ziet Nabucco als familiekwestie

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.