BinnenkortNieuws

Groot Omroepkoor zingt requiem Brahms

Het Groot Omroepkoor zingt op 14 februari Ein deutsches Requiem van Johannes Brahms in het AVROTROS Vrijdagconcert in TivoliVredenburg. Het pianoduo Scholtes & Janssens verzorgt de begeleiding, Peter Dijkstra dirigeert.

Peter Dijkstra. (© Astrid Ackermann)

Johannes Brahms liet zich voor zijn dodenmis inspireren door het overlijden van zijn moeder. Hij koos niet voor de gebruikelijke mistekst in het Latijn, maar voor Duitse Bijbelteksten. Inhoudelijk richtte hij zich minder op verdriet en rouw, meer op troost en doorleven. Het leverde één van de beroemdste en meest geliefde muziekstukken op.

Het Groot Omroepkoor geeft onder Peter Dijkstra zijn kijk op het werk, niet begeleid door orkest, maar door twee piano’s, een bewerking die Brahms zelf maakte. Het jonge duo van Lestari Scholtes en Gwylim Janssens speelt de instrumentale partijen. De twee vocale solopartijen worden vertolkt door sopraan Sarah Brady en bariton Sebastian Wartig.

De uitvoering is live op Radio 4 te horen en wordt aangevuld met een eerder opgenomen uitvoering van Brahms’ derde symfonie door het Radio Filharmonisch Orkest onder Edo de Waart.

Op zondagochtend 16 februari om 11.00 uur zingt het Groot Omroepkoor Brahms’ werk ook in het Concertgebouw in Amsterdam.

Zie voor meer informatie de website van het AVROTROS Vrijdagconcert.

Vorig artikel

Gergiev Festival presenteert 25ste editie

Volgend artikel

Holland Festival 2020 zoekt een 'wij'

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.