BinnenkortNieuws

Peter Grimes komt naar het Wad

Dirigent Arnaud Oosterbaan en regisseur Paul Carr brengen in september vijf voorstellingen van Benjamin Brittens opera Peter Grimes achter de dijk bij Paesens-Moddergat in Friesland. De productie is bezet met bekende Nederlandse zangers.

Promotiebeeld van Peter Grimes. (© Jeroen Horsthuis)

Het idee om Peter Grimes naar Friesland te brengen, met als achtergrond het Wad, komt van dirigent Arnaud Oosterbaan, die zich via de stichting Nootstroom inzet voor het artistieke en muzikale klimaat in Noord-Nederland. Hij werkt voor de productie samen met Paul Carr (bekend van onder meer Der fliegende Holländer bij de Nederlandse Reisopera) en decorontwerper Ekko de Bakker.

Peter Grimes draait om verlies en verraad in een kleine vissersgemeenschap aan de Engelse kust. ‘Het is een imposante opera van Benjamin Britten, met sterke karakterrollen, indrukwekkende koorpartijen en prachtig beeldende orkestmuziek’, beschrijven de makers. ‘Deze kans om een opera mee te maken met 150 figuranten, acteurs, musici en zangers op het podium met als achtergrond het Wad, krijgt u wellicht nooit weer.’

Voor het project wordt een orkest samengesteld – het Nootstroom Britten Orkest – van musici uit Friesland en omstreken en net afgestudeerde talenten van conservatoria. Eva Stegeman is concertmeester.

In de cast veel bekende Nederlandse operanamen: Albert Bonnema zingt de titelrol, Jeannette van Schaik vertolkt Ellen Orford, Martijn Cornet zingt Captain Balstrode, Roberta Alexander is Ms. Sedley, Raoul Steffani zingt Ned Keene en Marc Pantus is Hobson. Ook Marion van den Akker, Thembinkosi Magagula, Channa Malkin, Sinan Vural en Sander de Jong zijn te zien.

Peter Grimes gaat op 18 september in première en is tot en met 25 september vijf keer te zien. Zie voor meer informatie de speciale website www.petergrimes.nl.

Vorig artikel

BankGiro Loterij ZomerConcerten gepresenteerd

Volgend artikel

RPhO speelt Die Frau ohne Schatten

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.