BinnenkortNieuws

DiDonato zingt Agrippina in bioscoop

Mezzosopraan Joyce DiDonato is op 29 februari live in de bioscoop te zien als Agrippina in Händels gelijknamige opera. De productie van de Metropolitan Opera wordt geregisseerd door David McVicar en gedirigeerd door Harry Bicket.

Joyce DiDonato in Agrippina, met op de achtergrond Duncan Rock als Pallante. (© Marty Sohl / Met Opera)

Händel schreef Agrippina voor het Teatro San Giovanni Crisostomo in Venetië in 1709. Het bezorgde hem een internationale reputatie en hielp hem op weg naar Londen, waar hij zijn gloriejaren zou beleven.

Agrippina speelt zich af in het antieke Rome en draait om intriges aan het hof van keizer Claudius. Machtsmisbruik speelt een centrale rol en dat grijpt regisseur David McVicar aan om het verhaal naar het heden te verplaatsen. Zijn regie was eerder te zien bij de Munt in Brussel.

Joyce DiDonato voert de cast aan als de machtswellustige Agrippina. Mezzosopraan Kate Lindsey is haar zoon en toekomstig keizer Nerone. Sopraan Brenda Rae zingt de verleidelijke Poppea en countertenor Iestyn Davies vertolkt de ambitieuze Ottone. Bas Matthew Rose is keizer Claudius.

Agrippina is in Nederland te zien bij veel vestigingen van Pathé, Theater de Speeldoos in Baarn en Foroxity Filmarena in Limburg.

Zie voor meer informatie over de productie de website van de Metropolitan Opera.

Hieronder een fragment uit de productie. DiDonato zingt ‘Pensieri, voi mi tormentate’:

 

Vorig artikel

Schumanns Faust uitgebracht op blu-ray

Volgend artikel

Opera in de media: week 9 van 2020

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.