BinnenkortNieuws

Rossini in Wildbad brengt twee festivals

Het bekende Duitse festival Rossini in Wildbad brengt dit jaar niet één, maar twee edities. Van 9 tot en met 26 juli presenteert het een virtueel festival en van 9 tot en met 13 september plant het een minifestival met een operaproductie en een paar kleinschalige concerten.

Rossini in Wildbad brengt iedere zomer in het Duitse kuuroord Bad Wildbad een festival rond de muziek van Gioacchino Rossini. Vanwege de coronacrisis moest de festivalorganisatie zijn programmering voor deze zomer doorschuiven naar 2021. In plaats daarvan komt er een online alternatief, en later in het jaar een klein livefestival.

Het Rossini Virtual Festival bevat zes operastreams, waaronder van Guillaume Tell uit 2013 en van zeldzame titels als Le Chalet van Adam, Tancredi van Rossini en Le Cinesi van García. De streams worden ondertiteld en zijn telkens 48 uur gratis toegankelijk.

Livemuziek is in september weer te horen. Een opluchting, vindt intendant Jochen Schönleber. Middelpunt van het minifestival zijn twee uitvoeringen (11 en 12 september) van L’Isola disabitata van Manuel García, componist en de eerste vertolker van graaf Almaviva in Il barbiere di Siviglia. De opera wordt uitgevoerd bij de Wildline (een hangbrug) op de Sommerberg bij Bad Wildbad en met een kleine, jonge bezetting, wat het mogelijk maakt om de coronaregels in acht te nemen. Het aantal toeschouwers is niettemin beperkt. Details van de productie worden later bekendgemaakt.

Rondom de operaproductie staan meerdere concerten gepland, onder meer van Silvia Dalla Benetta en Diana Haller. Deze maand begint de kaartverkoop.

Zie voor meer informatie de website van Rossini in Wildbad.

Vorig artikel

Opera Zuid presenteert aangepast seizoen 2020/2021

Volgend artikel

Les Huguenots tijdens Die Wende

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.