BinnenkortNieuws

DNO brengt Figaro als online première

De Nationale Opera (DNO) moest begin november zijn reprise van Le nozze di Figaro volledig annuleren, maar brengt de productie van dirigent Riccardo Minasi en regisseur David Bösch als alternatief op 29 november online in première.

Scène uit Le nozze di Figaro bij De Nationale Opera, eerste speelreeks. (© Monika Rittershaus)

DNO kon er lang van uitgaan dat Le nozze di Figaro, met een zeer bescheiden publiek, kon plaatsvinden. Met het oog op de coronaregels reduceerden dirigent Riccardo Minasi en regisseur David Bösch de opera van Mozart tot twee uur zonder pauze. Uiteindelijk moesten de voorstellingen toch afgezegd worden. Er wordt niettemin een opname gemaakt, die op 29 november online gepresenteerd wordt en tot en met 27 december online blijft staan.

Met Le nozze di Figaro opende DNO in 2016 zijn seizoen. Voor de reprise heeft het Amsterdamse operahuis naar eigen zeggen een ‘jong ensemble van rising stars’ geëngageerd, waarvan de meesten bij DNO debuteren. Sopraan Ruzan Mathashyan vertolkt de rol van Contessa. De Chinese sopraan Ying Fang zingt Susanna en de Italiaanse bas Riccardo Fassi is Figaro. Bariton Davide Luciano zingt graaf Almaviva. Polly Leech, alumna van De Nationale Opera Studio, speelt Cherubino en huidig lid van de studio Sam Carl vertolkt de rol van Antonio. Iris van Wijnen is Marcellina en Michael Hauenstein vertolkt Bartolo.

De online première op 29 november begint om 19.00 uur. Tickets kosten 2,95 euro, waarmee je de voorstelling tot en met 27 december kunt bekijken.

Zie voor meer informatie de website van De Nationale Opera.

Vorig artikel

Opera in de media: week 47 van 2020

Volgend artikel

Farahani treedt op in leeg Concertgebouw

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.