BinnenkortNieuws

Farahani treedt op in leeg Concertgebouw

Tot en met 15 december vinden er geen concerten met publiek plaats in het Concertgebouw. Om de leegte op te vullen, organiseert de Amsterdamse concertzaal een serie concertstreams vanuit een lege zaal. Sopraan Lilian Farahani treedt op 26 november op.

Lilian Farahani. (© Allard Willemse)

Tijdens de lockdown in het voorjaar organiseerde het Concertgebouw al een serie Empty Concertgebouw Sessions. Nu de zalen weer leeg zijn, brengt de concertzaal een paar nieuwe sessies. ‘Met de lege Grote Zaal als achtergrond heeft de onlineserie een grote symboliek voor de status van het Concertgebouw en de gehele cultuursector in deze moeilijke periode’, stelt het Concertgebouw.

De serie opent op 12 november met singer-songwriter Izaline Calister, die eind oktober in een uitverkocht Concertgebouw had moeten optreden. Op 19 november volgt de band Her Majesty met een pop-rockprogramma en op 26 november klinkt er eindelijk klassiek. Sopraan Lilian Farahani had op 27 november een recital in de Kleine Zaal moeten geven. In plaats daarvan brengt ze voor een lege Grote Zaal haar favoriete stukken uit verschillende programma’s die ze bedacht heeft.

De Emtpy Concertgebouw Sessions zijn telkens om 18.00 uur te bekijken via de website en socialemediakanalen van het Concertgebouw en via de website van Het Parool.

Vorig artikel

DNO brengt Figaro als online première

Volgend artikel

Cité de l’Opera: Matthew, Fatma, Daniel

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.