BinnenkortNieuws

Luikse opera herdenkt overleden intendant

De Opéra Royal de Wallonie herdenkt op zondag 7 maart zijn overleden intendant Stefano Mazzonis di Pralafera met een concert per livestream. Muzikaal leider Speranza Scappucci leidt het concert.

Het koor en het orkest van de Opéra Royal de Wallonie, hier nog met directeur Stefano Mazzonis di Pralafera in het midden, naast chef-dirigent Speranza Scappucci. (© Opéra Royal de Wallonie-Liège)

Met het concert wil de opera van Luik ruimte bieden aan alle medewerkers van het operahuis om te rouwen over het heengaan van Stefano Mazzonis di Pralafera op 7 februari jongstleden. Het optreden, een initiatief van Speranza Scappucci, moet een ‘intieme muzikale meditiatie’ ter nagedachtenis van de intendant worden.

Het concert vindt exact een maand na het overlijden van Mazzonis di Pralafera plaats en wordt als gratis livestream op de website van de Opéra Royal de Wallonie vertoond. Als vocale solisten treden Angélique Noldus, Tineke Van Ingelgem en Lionel Lhote bij het koor en het orkest van de Opéra Royal op. Er zijn ook een paar instrumentale solisten.

Vorig artikel

Nationale Opera gelast ook rest seizoen af

Volgend artikel

Vroege Verdi’s: Oberto uit Busseto

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.