Nieuws

Nationale Opera gelast ook rest seizoen af

De Nationale Opera (DNO) heeft zijn resterende producties van dit seizoen geannuleerd. Anna Bolena (6 t/m 30 mei) en La damnation de Faust (3 t/m 30 juni) zullen niet opgevoerd worden. Het Opera Forward Festival gaat wel door, maar dan online. DNO werkt daarnaast aan alternatieve voorstellingen.

Nationale Opera & Ballet in Amsterdam. (© Luuk Kramer)

Begin februari annuleerde DNO zijn productie van Die lustige Witwe, gepland voor 17 april tot en met 5 mei. Voor de uitvoeringen van Anna Bolena (de start van een Tudor-trilogie door regisseur Jetske Mijnssen) en La damnation de Faust (de seizoensafsluiter met het Concertgebouworkest) leek nog hoop te zijn, maar ook die producties staan inmiddels als ‘afgelast’ gelabeld op de website van DNO.

Het Opera Forward Festival (OFF) gaat wel door, al is de vorm van het jaarlijkse festival gewijzigd. OFF vindt van 18 tot en met 21 maart volledig online plaats, met op het programma diverse OFF Nights en drie producties: een voorproefje van Upload, een nieuwe opera van Michel van der Aa, de kindervoorstelling Een lied voor de maan en Die sieben Todsünden van Weill en Brecht. Lees er binnenkort meer over op Place de l’Opera.

DNO brengt dit seizoen ook nog een afscheidsconcert voor koordirigent Ching-Lien Wu. Verder wordt gewerkt aan alternatieve voorstellingen voor de afgelaste reguliere producties.

Vorig artikel

Pantus soleert in livestream Frankenstein!!

Volgend artikel

Luikse opera herdenkt overleden intendant

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.