BinnenkortNieuws

Oliemans zingt chansons in Concertgebouw

Bariton Thomas Oliemans is op woensdag 7 juli te gast in de BankGiro Loterij ZomerConcerten van het Concertgebouw. In de Amsterdamse concertzaal zingt hij het Franse levenslied. Amsterdam Sinfonietta speelt strijkmuziek van onder anderen Ravel en Fauré.

Thomas Oliemans. (© Marco Borggreve)

Het Franse levenslied is één van de eerste liefdes van de bekende bariton Thomas Oliemans. Dankzij de platencollectie van zijn vader leerde hij al jong veel bekende chansons kennen. Hoewel hij inmiddels vooral bekend is van grote rollen op het operatoneel, keert hij graag terug naar die eerste liefde.

In 2017 vertelde Oliemans in onze podcast Studio Nibelheim over zijn affiniteit met Frankrijk en de Franse muziek. In de zomer van 2019 zong de bariton al eens Frans repertoire in de ZomerConcerten van het Concertgebouw, toen samen met Bert van den Brink in het programma Langs Brel en Bannink.

Op 7 juli kruipt Oliemans zelf achter de piano en begeleidt zich in liederen van onder anderen Jacquel Brel, Claude François en Charles Trenet. Ook klinkt het bekende ‘Formidable’ van singer-songwriter Stromae, tevens de titel van het recital.

Oliemans krijgt rugdekking van Amsterdam Sinfonietta, dat daarnaast de Franse klassiekers aanvult met klassieke werken voor strijkers. Onder leiding van Candida Thompson wordt muziek van Ravel, Rameau, Debussy en Fauré gespeeld.

Het Franse programma wordt tweemaal opgevoerd, van 19.00 tot 20.00 uur en van 21.15 tot 22.15 uur. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

De BankGiro Loterij ZomerConcerten gaan op donderdag 1 juli van start. Het Concertgebouw maakte donderdag bekend dat de zaalcapaciteit vanaf 30 juli verhoogd wordt van 425 naar 800 bezoekers. Voorwaarde is wel dat bezoekers een vaccinatiebewijs of negatieve coronatest kunnen laten zien.

Vorig artikel

Zes vrouwen in de Hof van Heden

Volgend artikel

Kaartverkoop Grachtenfestival van start

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.