Nieuws

Nina Hiddema waarnemend directeur Reisopera

Nina Hiddema is op 1 augustus Bart van Meijl opgevolgd als waarnemend algemeen directeur van de Nederlandse Reisopera. Van Meijl werd in oktober 2020 als interim-directeur aangesteld in afwachting van de zoektocht naar een nieuwe directeur. Die zoektocht duurt langer dan gehoopt.

‘Aangezien de zoektocht naar een nieuwe algemeen directeur vooralsnog geen geschikte kandidaat heeft opgeleverd en de opdracht van Van Meijl per 31 juli eindigde, heeft de Raad van Toezicht gezocht naar een passende invulling om de bestuurlijke continuïteit voor de komende maanden te borgen’, stelt de Reisopera op zijn website.

Nina Hiddema is sinds 2017 lid van de Raad van Toezicht van de Reisopera en heeft veel ervaring als bestuurder in de wereld van de podiumkunsten en de mediasector. Zij neemt de functie van Reisopera-directeur vanaf 1 augustus voor een nog nader te bepalen periode waar. Ze treedt terug uit de Raad van Toezicht. Onder leiding van Hiddema zal de Reisopera zich ‘beraden op de toekomstige invulling van de positie van algemeen directeur’.

De Reisopera opent zijn seizoen 2021/2022 met een pocketversie van La bohème van Puccini, met in de cast onder anderen Zinzi Frohwein en Denzil Delaere. In november volgt een pocketversie van La traviata, met onder anderen Aylin Sezer in de rol van Violetta.

In 2022 volgen Orphée|L’Amour|Eurydice, een coproductie van de drie grote Nederlandse operagezelschappen, en een tournee met Bruid Te Koop!, de Smetana-productie die eerder vanwege de coronacrisis geannuleerd moest worden. De speeldata voor de tournees in 2022 worden binnenkort bekendgemaakt.

Vorig artikel

BINGE Collective presenteert Lockdown Sessions

Volgend artikel

Grachtenfestival organiseert Summer School

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.