Binnenkort

Rijzende ster Mojca Erdmann geeft recital

Mojca Erdmann, één van de nieuwste aanwinsten van Deutsche Grammophon, geeft op dinsdag 18 mei een recital in het Concertgebouw van Amsterdam. De Duitse sopraan voert stukken uit van Debussy, Mozart, Strauss, Schumann en Reimann.

(Foto: Felix Broede / Deutsche Grammophon.)

Mojca Erdmann maakt met het recital haar debuut in de Vocale Serie van het Concertgebouw. Ze zong eerder al rollen in opera’s in Amsterdam.

De jonge Duitse sopraan is een rijzende ster in operaland. Ze begon haar carrière als ensemblelid van de Komische Oper in Berlijn. Daarna ging het hard met haar. Zo zong ze al tweemaal in producties van de beroemde Salzburger Festspiele, in Zaide en Armida.

In juli vorig jaar tekende Erdmann een contract bij Deutsche Grammophon, waar vele grote opera-artiesten ondergebracht zijn. Dit jaar neemt ze haar eerste album op, dat volgend jaar moet verschijnen.

Tijdens het recital in Amsterdam zal Erdmann haar kunsten vertonen aan de hand van repertoire van vijf componisten. Ze zingt diverse stukken van Debussy, Mozart en Schumann, ‘Drei Lieder der Ophelia’ van Richard Strauss en ‘Ollea’ van Reimann. Ze wordt daarbij begeleid door Rudolf Jansen.

Het concert begint om 20.15 uur in de Kleine Zaal. Er zijn nog kaarten. Zie voor meer informatie de website van het Concertgebouw.

Hieronder ter illustratie hieronder een aria uit Haydn’s Armida, tijdens een optreden van Erdmann eind 2008 in Essen.

Vorig artikel

Youtube-portret: José van Dam

Volgend artikel

Les Indes galantes is concertante nogal kaal

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.

1 Reactie

  1. diny tecker
    14 mei 2010 at 21:33

    Ja, ik kijk zeker uit naar het recital van de Duitse sopraan Mojca Erdmann en pianist Rudolf Jansen. In dit recital worden LIEDEREN (geen STUKKEN !) gezongen en gespeeld van Debussy, Mozart, R. Strauss, Schumann en Reimann. Zij zal dus haar liedkunst ten gehore brengen.