BinnenkortBuitenlands nieuwsNieuws

Hermus opent in Dessau met Turandot

Het seizoen van het Anhaltisches Theater in Dessau gaat van start met een nieuwe productie van Turandot van Puccini. De Nederlandse ‘Generalmusikdirektor’ Antony Hermus leidt de voorstelling, in de cast zitten onder andere de Nederlanders Wiard Witholt en Anglina Ruzzafante.

Antony Hermus (foto: Michael Kleinrensing).

Antony Hermus trad vorig seizoen als muzikaal directeur in dienst van het Anhaltisches Theater Dessau. Tegelijkertijd werd bariton Wiard Witholt gecontracteerd voor het zangersensemble van het Duitse operahuis. En ook de Limburgse sopraan Angelina Ruzzafante zingt bij het huis.

De Hollandse artiesten waren vorig seizoen al diverse keren te zien, waaronder in een nieuwe enscenering van Lohengrin, die genomineerd is voor de Duitse theaterprijs Faust. De regie van die productie kwam van intendant Andrea Moses. Zij zal ook de seizoensopener Turandot regisseren.

Turandot stond voor het laatst vijftig jaar geleden op het programma in Dessau. En dat is niet het enige opvallende feit rondom de productie: ook bijzonder is dat alle rollen bezet worden door zangers uit het huisensemble. Dat komt niet vaak voor bij veeleisende opera’s als Turandot.

De hoofdrol wordt gezongen door Iordanka Derilova, Angelina Ruzzafante zingt Liù en de rol van Calaf wordt gedeeld door Sergey Drobryshevskiy en Andrew Sritheran. Wiard Witholt zingt de rol van Ping.

De Nederlands getinte productie gaat op zaterdag 25 september in première. Daarna is de opera diverse malen in oktober, november, december en volgend jaar in maart, april en juni te zien. Kansen genoeg dus om het Hollandse trio aan het werk te zien.

Antony Hermus is verder dit seizoen nog te zien en te horen in een Richard Wagner Gala, een double bill met Der Protagonist en Pagliacci van Weill en Leoncavallo, Chowanschtschina van Moessorgski en de reprises Lohengrin en La Muette de Portici.

Witholt zingt verder in Die Fledermaus (Eisenstein), de double bill van Der Protagonist (Der junge Herr) en Pagliacci (Silvio) en de reprises Lohengrin (Heerrufer des Königs) en La Muette de Portici (Pietro).

Ruzzafante is te horen in Die Fledermaus (Rosalinde), Lohengrin (Elsa von Brabant) en La Muette de Portici (Elvire).

Zie voor meer informatie de website van het Anhaltisches Theater Dessau.

Vorig artikel

Domingo verlengt contract in Los Angeles

Volgend artikel

Richard Wagner in 15 quotes

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.