Buitenlands nieuwsNieuws

Domingo verlengt contract in Los Angeles

Plácido Domingo heeft zijn contract als algemeen directeur van de Los Angeles Opera verlengd tot 2013. Dat bericht de Los Angeles Times. Domingo is sinds 2000 betrokken bij het operahuis.

Plácido Domingo (foto: Los Angeles Opera).

Domingo heeft ondanks zijn 69 jaar een uitpuilende agenda. Hij treedt nog altijd overal ter wereld op, hij runt zijn eigen operacompetitie (Operalia), hij dirigeert opera’s en concerten, hij is algemeen directeur van de Washington National Opera en hij staat dus ook aan het hoofd van de Los Angeles Opera.

Domingo trad in 2000 in dienst van het operahuis, als artistiek directeur. In 2003 kreeg hij zijn huidige positie, die van algemeen directeur. Zijn contract in LA zou in juni 2011 verlopen, maar het bestuur is tevreden over de verrichtingen van de tenor en maakte maandag bekend dat hij zal aanblijven tot 2013.

Ondanks het vertrouwen dat de contractverlenging uitspreekt, is er de afgelopen maanden ook kritiek geuit op Domingo’s beleid. Het operahuis verkeert financieel in zwaar weer en had een forse lening van de lokale overheid nodig om het hoofd boven water te houden. Ondertussen voerde het huis wel een nieuwe productie van Der Ring des Nibelungen op, die zo’n 30 miljoen dollar kostte.

Critici beweerden daarop dat Domingo niet voldoende tijd in zijn taak zou steken, omdat hij nog zoveel andere verplichtingen heeft. Domingo zelf ontkende dat en zei trots te zijn op wat hij met de LA Opera heeft bereikt.

Volgens gegevens van de Los Angeles Times verdient Domingo ruim 800.000 dollar per seizoen voor zijn werkzaamheden als directeur en zanger in Los Angeles.

Vorig artikel

Het IVC-verslag: de halve finale

Volgend artikel

Hermus opent in Dessau met Turandot

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.