Binnenkort

Staatsopera Tatarstan speelt Il Trovatore

Drie dagen na de laatste voorstelling van Lucia di Lammermoor begint de Staatsopera van Tatarstan alweer aan een nieuwe tournee door het land, met de klassieker Il Trovatore. De Verdi-opera is in 21 theaters en schouwburgen in Nederland te zien.

Il Trovatore is één van de populairste opera’s van Verdi, aldus VDB Theaterproducties, dat voor deze tournee net als bij Lucia di Lammermoor de handen ineenslaat met de Staatsopera van Tatarstan. De producent belooft een productie waarin ‘de muzikaliteit zegeviert’.

(Afbeelding: Wim Lanser.)

Centraal in de complexe plot van de opera staat de strijd tussen twee rivalen, Manrico en graaf Luna. Een politieke strijd, maar ook een strijd om eenzelfde vrouw, Leonora. De verwikkelingen lopen uiteindelijk uit op een dramatische broedermoord.

In de Tataarse productie wordt het verhaal geplaatst in de tijd van de Kelten, ‘met alle mystiek en romantiek die daarbij hoort’. De Zuid-Afrikaanse ontwerper Andrew Botha heeft de decors en kostuums gemaakt, de Italiaanse dirigent Marco Boemi heeft de muzikale leiding in handen.

Il Trovatore is op 22 oktober voor het eerst te zien, in het Kennemer Theater in Beverwijk. Daarna volgen twintig voorstellingen in theaters in het hele land. Zie voor meer informatie de website van VDB Theaterproducties.

Vorig artikel

Carmen, Zauberflöte en meer in Vondelkerk

Volgend artikel

Veel boe’s bij nieuwe Giovanni in Berlijn

De auteur

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman

Jordi Kooiman is journalist en muziekliefhebber. Hij richtte in januari 2009 Place de l'Opera op en leidt sindsdien het magazine.